Masáže * alternativní terapie * kurzy


Antilipidový čaj

20.04.2010 21:22

 

Složení přípravku: sušené části rostlin Gymnostema pentaphylium, folium Nelumbinis, kořen Polygoni multiflori, zelený čaj

Vlastnosti:


Díky zelenému čaji dochází k normalizaci funkcí centrálního nervového systému, likviduje se syndrom opilosti. Zelený čaj má antioxidační, horečku snižující vlastnosti při nemocech z prochladnutí, je výborným čističem cévního systému, zlepšuje zrak, programuje rakovinové buňky na sebezničení, protože obsahuje teopolyfenol.

Gymnostemma pětílistá obsahuje 84 druhů saponinů. Tyto vysoko aktivní látky, které jsou unikátními adaptogeny, pomáhají organismu přizpůsobit se změnám vyvolaným stresem. Co se týká jejich síly, převyšují žen-šen z Dalekého východu, který obsahuje 32 saponinů. Gymnostemma také podporuje vylučování sérového cholesterolu z organismu a zlepšuje tukový metabolizmus.
Listy lotosu blahodárně působí na látkovou výměnu v kůži, přidávají jí svěžest, očišťují ji, snižují hladinu lipidů v krvi, snižují vysokou horečku, vylučují různé škodlivé látky z organismu.
Semena kassie tory zlepšují trávení, normalizují stolici, stimulují plynulý pohyb kalů, podporují vylučování toxických látek, mají žlučopudný efekt, působí na činnost jater a sleziny, snižují arteriální tlak a snižují tvorbu plynů.
Hořec mnohokvětý obsahuje třísloviny, organické kyseliny, kyselinu askorbovou. Hořec mnohokvětý má protizánětlivé účinky při onemocnění střev a oblasti úst, tonizuje organismus, zlepšuje látkovou výměnu, zvyšuje imunitu a pohlavní aktivitu, zlepšuje stav vlasů.
Mnohostrannost tohoto čaje ho umožňuje využívat na harmonizaci základních výměnných procesů v organismu. Za podmínky doplnění deficitu vody se normalizuje výměna vody a solí. Díky vysokému obsahu křemíku ve svém složení má čaj antimikrobiální a omlazující účinky. Jeden šálek Antilipidového čaje obsahuje 24hodinovou dávku manganu, který stimuluje rozpad nádorových buněk.


Indikace:


- profylaxe srdečně-cévních onemocnění, tedy i hypertonického onemocnění, aterosklerózy, a též jako doplněk při léčbě různých onemocnění. Je možné snížit dávku tradičních léků s následným přechodem na udržující příjem Antilipidového čaje.
- jako tonizující antioxidační prostředek při velké rozumové a fyzické námaze, za zlepšení osobních pocitů při syndromu chronické únavy.
- jako přirozený detoxikátor při různých otravách - do toho spadá i opilost alkoholem, na odstranění syndromu opilosti. Doporučuje se užívat během detoxikace při léčbě alkoholismu a narkomanie.
- při práci nebo pobytu v ekologicky nevyhovujících podmínkách.
- jako prostředek na snížení horečky a na odstranění virové intoxikace, chřipce a angíně.
- v programech snížení váhy na aktivizacizaci všech druhů metabolizmu (do toho spadá i tukový).
- při různých nemocech žaludečně-střevního traktu a jater, zejména při chronické zácpě.
- profylaxe a doplňující prostředek léčby onkologických onemocnění žaludku, prostaty, lymfatického systému, kůže a jiných.

Kontraindikace: nedoporučuje se dětem do 12-ti let, v těhotenství a v období kojení.

Způsob použití: Antilipidový čaj se musí pít ráno nebo v 1. polovině dne do 18. hodiny, protože tonizuje. Při normálním nebo zvýšeném tlaku 20 - 30 minut před jídlem, při sníženém tlaku mezi jídlem a studený. Pít pomalu, malými doušky. Do čaje nic nepřidávat (cukr, citron, med...). Někdy se asi za 20 - 30 minut dostavuje pocit ospalosti, v tom případě je možné si lehnout. Čaj se zalévá horkou vodou ( 80 stupňů celsia ), zakryje se pokrývkou, aby nevyprchaly éterické oleje, nechá se odstát 7 - 14 minut (průměr 10 minut). Sáček vyndáme. Čaj přelijeme do termosky. Před užíváním čaje je možné uskutečnit dvou týdenní kůru kalciem kvůli normalizaci všech druhů látkové výměny, zejména tukové. Nedoporučuje se užívat déle než 2 měsíce, protože se přitom začíná vylučovat z organismu hořčík, což způsobuje ospalost, snižuje koncentrovanost a schopnost pracovat, zhoršuje se paměť. Opakované použití sáčku se nedoporučuje na vnitřní použití, protože čaj bude mít potom trochu změněné chemické složení. Po spaření je možné sáček vysušit a pokud je to potřeba použít vně jako tonikum na tvář. Je též možné roztrhnout sáček a spařený teplý obsah nanést na tvář jako masku na 10 - 15 minut lx týdně. Z odvaru se též dají připravovat ledové kostky a přetírat si jimi tvář 1 - 2x denně.

Dávkování:

Doporučuje se začínat s malými dávkami v průběhu 3 - 7 dní v závislosti na osobních pocitech. Při poruše tukového metabolizmu, močokyselé diatéze, lidem nad 60 let a dospívajícím 12- 16 ti letým se doporučuje pít minimální dávku - zalévat horkou vodou 1sáček na 1 litr vody.

Balení:
40 sáčků

—————

Zpět